Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Orhan Şahin yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla kurbanlık alacak ve kurbanlık yetiştirenlerin dikkat etmesi gereken konular hakkında şu açıklamalarda bulundu; Vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan alırken Dini Ölçülere Uygun, Sağlıklı, Besili olması ve özellikle gebe olmamasına özen göstermelerine, Veteriner Sağlık Raporunu, Aşı kaydının bulunmasına, kulaklarının küpeli olmasına, Büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunmasına ve sığırların 2 yaşını doldurmuş olmasına, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olmasına ve kurbanlık hayvanların mümkün olduğu kadar erkek olanlarının tercih edilmesine özen göstermeleri gerektiğini,
Bayram günü kurban kesen vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadar KURBAN KESİM YERLERİNİ tercih etmelerini dile getirdi. Şehirlerde kesimhane ve kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde, köyler ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçesinde kurbanlarını keserek çevreye zarar verilmemesini istedi.
Kurban kesildikten sonra insan ve hayvan sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayıp, evcil ve yabani hayvanlara verilmeyerek, derin çukurlara gömülüp, imha etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanların ise kulak küpe ve pasaportlarını, üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, veteriner hekimler, muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, vekaletle kurban kesim organizasyonu yapanlar, diğer görevliler vasıtasıyla İl- İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüklerine 23 Eylül 2016 cuma günü mesai bitimine kadar teslim etmelerini istedi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Orhan ŞAHİN; Bu bayramın öncelikle milletimize, ulusumuza ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allahtan dileyerek. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara kavuşmak arzusu ile buluşmak dilekleri ile sözlerini tamamladı.